Picture
                      Argos ja Susi jäivät samaan tarhaan heinäkuun lopulla


Pentuesuunnitelmia-sivulle onkin jo päivitetty tuoreimmat käänteet. Edelleen pätee että ihminen suunnittelee...  
Koska Susi on todella hyvä koira valjaissa sekä ylipäätään ja sen egokin sellainen että siitä puoliväkisinkin jatkoja tahtoisin, päätin  -  Pandan astuttamisen siirryttyä  - vielä kertaalleen yrittää. Elvis sai vuosi sitten sen verran selkeästi  kieltävää asennetta, että tällä kertaa päätin luottaa ulkopuolisiin hurmureihin, ellei Miss Diva oman tarhan uroita kelpuuta. Kaukaa niitä ei ehtinyt enää alkaa etsiä, eikä kyllä tarvinnutkaan. Susitievasta tuli visiitille Karuantan Argos. Mahtava kaapolainen, jolla aivan sama jorina kuin eräällä toisellakin kaapolaisella. Poika ei ole poissa kotoa asustellut eikä vieraissa autoissa matkustellut, mutta niin vain hyppäsi punaiseenkin Transitiin ja kiskoi häntä oikosenaan tarhalle kun meille päästiin. Sudella tieten oli asenne entisellään, mutta sinne se poika hyvillä mielin jäi kahdeksi viikoksi. Me lähdimme Kreetalle kärvistelemään +38 asteeseen. Tanja asui meillä ja hoiti koirat, tilanteita ei häneen silmiinsä osunut, enkä totta puhuen juuri usko niitä olleenkaan, Suden tuntien. Argosta ei kyllä voi yrittämisen puutteesta moittia.

Pandan juoksu tuli sekin luultua myöhemmin. Ajankohta olisi muuten ollut sopiva, sillä Panda olisi vielä ehtinyt hyvin talven töihin pentujen jälkeen. Ainoa ongelma oli se, että tärpit olivat juuri silloin kun me olimme kolmen ja puolen tuhannen kilometrin päässä. Jussi ja Marjo olivat jo varmistaneet Pandalle kortteerin vierailla ja minkä tahansa muun nartun olisin voinut vieraaseen paikkaan kahdeksi viikoksi jättääkin, mutta en Pandaa. En, ellei sille ole varattuna oma bunkkeri, josta se ei kiipeä yli, kaiva ali tai tule läpi. 
Kotoa - nyt kun se mieltää että meillä on sen koti - Panda ei yritäkään minnekään, mutta tämän houdinin kanssa minä en ota mitään riskejä.
Panda astutetaan Iknekillä seuraavaan juoksuun, eli keväällä 2011.

Seuraavaksi odotellaan Kuuran juoksun alkamista. Mitä pidemmälle sen alkaminen siirtyy, sitä todennäköisemmin en sitä astuta, sillä talven tullen tarvitsen Kuuran töihin valjakkoni ehdottomana luottojohtajana, en pentulaatikon pohjille.
 
Picture
                           Kuura parin vuorokauden reissulla keväällä 2008

                                                              *     *     *     *     *

Leave a Reply.