Picture
                                             Elmerin työmaata


Muonio kuuluu niihin neljään kuntaan, joissa hirvenpyynti on kolmen vuoden kokeiluna aikaistettu alkamaan Ruotsin malliin jo 1.9.   Koska vasoja ei haluttu ampua ensimmäisellä jaksolla ennen kiimarauhoitustaukoa, oli mahdollista ottaa vain sonneja, mieluummin ylivuotiaita tai muuten nuoria ja siten parempilihaisia. Meidän pyyntimailla vain eivät nyt haukussa pysyneet muut kuin emävasaporukat. Elmeri alkoi jo pikkuhiljaa turhautua ja levitellä etukäpäliä, kun ei ammuta vaikka hyvin pitäisi olla hollilla ja sitkeä oli haukku. Sille olisi taas hyvinkin ammuttu viisi tai kuusi elukkaa, mutta selitäpä se koiralle.

Onneksi Elkun työ palkittiin parilla koppelolla kiimarauhoituksen aikaan, kun oli siis hetki linnunpyynnillekin.
Picture
Picture


Tauolla oli aikaa Jarilla metsästää myös kameran kanssa. Tässä yksi kuva syyskuun lopulta, jolloin Elkku haki ja löysi emän ja kaksosvasat. Haukkui hyvin ja pitkään, mutta ihmetteli kun kuuluu vain kameran laukaisu.
Picture
Picture
              Ikiaikaisia vaistoja - Elmeri ja kaksosvasojaan suojeleva emä  Ja saatiinhan Elkulle lopulta ammuttua se hirvikin lokakuun alussa pyynnin taas jatkuttua. Hyvä nuori sonni, josta puolet on jo meidän pakkasessa.

                                         *     *     *     *     *     *     *


7/15/2012 01:16:50 pm

I thoroughly enjoyed this blog and created a Weebly account too.

ReplyLeave a Reply.