Siperianhuskyjen vuotuinen erikoisnäyttely järjestettiin tänä vuonna 10.-11.9. Kannuksessa. Viimetingassa sain väläyksen ilmoittaa jopa kolme koiraa kehiin, mutta hauskahan oli viime vuodesta poiketen olla muutakin kuin vain hengaileva turisti – löysin itsestäni totisen jännittäjän molempina päivinä ennen kehiä. Viikonlopun tunnelma oli mukavan leppoisa ja hymyileväinen – niinhän erkkareissa aina, mutta tämä oli jotenkin oikein erityisen onnistunut, aamun vesisateistakaan ei ollut tunnelman latistajaksi. Lauantain sätkystä toivuttuani – Kimi sai vaivaisen H:n ja minä ostin Sumu-Usvan Designin Anittan kojusta hienon lohtukaulakorun – oli sunnuntain narttukehä jo paljon mukavampi. Tuomari oli yön yli nukuttuaan sisäistänyt siperianhuskyn rotumääritelmän ja sekä Sinko että tyttärensä Roxy saivat AVO ERI:n ja laastarina lauantaiselle Sinko sai vielä SA:n. Hienot tytöt ja mallikkaasti hanskasivat koko viikonlopun nämä lähinnä vain uriin tottuneet kotihiirulaiseni. (kuvat lisään tänne kunhan saadaan viralliset  - ja ainoat onnistuneet )

 
Picture

Pandan ja Kimin pennut syntyivät 26.5. ja ovat nyt jo reilu 14-viikkoisia. Pentueesta yksi eli Repeteus muutti uuteen kotiin Oravaisiin, toivottavasti tulevaksi Ironteam-vahvistukseksi. Teun kuulumisia seuraillaan täälläkin mielenkiinnolla ja sydämellä.
Pentue on - yllätys yllätys - osoittautunut Pandan pentueeksi ! Toisaalta painavat kieli poskella eivätkä turhia jaloissa pyöri, toisaalta taas osaavat katsella tyynen rauhallisesti koko popula maaten tarhassaan kuin sfinksit jos muita koiria nyt vaikka ruokin tai mitä nyt sitten onkin tapahtumaa. Ei koske meitä, tuntuvat tuumaavan. Kiipeily kynnyksen yli aloitettiin jo viisviikkoisena, verkossa ei ainakaan toistaiseksi ole kukaan roikkunut, paitsi kuulemma Teu ! Välillä kuulostaa kuin tarhassa asuisi toistakymmentä puhetuulella olevaa Aku Ankkaa, eikä suinkaan kuusi söpöä huskyn pentua. Pentueen isän Kimin perimä näkyy toistaiseksi suurena puheliaisuutena. Paukku (Polariina) varsinkin päästelee käsittämätömiä "BOO" ja "BÖÖ" kommentteja, jotka kuulostavat joltain ison lehmän, kärttyisen lampaan ja piiputtavan Pappa-Tunturin yhdistelmältä. Ihania piipertimiä !Picture

Itälaika Rexi käväisi Rovaniemen ryhmänäyttelyssä 3.9. Vaikka olikin hirvenpyynitkausi juuri alkanut niin pystäri Elmeri pääsi aloitukseen matkaan, joten Rexi jouti poseeraamaan. Rexi sai Sakari Potilta KÄY EH.

Picture

Kaksi päivää myöhemmin eli 5.9. Rexi pääsi varsinaisiin töihinsä ensimmäistä kertaa tälle kaudelle ja ensimmäistä kertaa myös meidän uusien "isäntien" hoteissa ja kahdessa tunnissa se haukkui nurin kaksi hirveä. Hieno poika.