Kesä tuli - kuten joka vuosi - mutta tällä kertaa melkolailla semmosena josta tykkään.  Eli kevät oli lämmin, mutta alkukesä kylmä ja suht kuiva, jolloin on kiva puuhailla ulkona, kun siellä sitä hommaa kumminkin on. 
Vaikka juhannus osui tälle vuodelle hiukan myöhemmäksi, täytyy riemastuneena hihkua että siltikään ei ole vielä hermot menneet eikä ohvia tarvittu :D    Kuumana  - eli 17C tai siitä ylöspäin - päivänä on pakko laittaa shortsit jalkaan, mutta sillon alkaa mäkäräiset pörrätä häiritsevästi. Eivät ne vielä ole sillä tuulella että purisivat palasia lahkeenrajasta, mutta kiusallisen rasittavia. Tarhalla kuitenkin on melko lokoisaa istuskella, ruohottomuus ja hiekkapohja tekevät sen ettei siellä pörrää kuin paarma vartissa.Picture
                                           Panda ja Kimi rentoilevat

Tuuli- ja lumilipat ovat kätevät kesälläkin.

Pandan juoksua on tässä odoteltu jo melko malttamattomana. Eilen kuului jo lupaavaa ärinää ja Kimiä on humputeltu, mutta siinä se toistaiseksi.

Muutenkin koirat ottavat mukavan rauhallisesti, juoksutarhassa jaloitellaan jollei päivittäin, niin jokatoinen päivä ainakin. Leppoisa tunnelma vallitsee, edes Cherin juoksu ei saa kummempaa tohinaa aikaan, mitä nyt tarhanaapuri Trulli välillä nykii nahasta ja vätisee, muttei sen kummempaa. Cherin kuitenkin siirsin taktisesti Kuuran naapuriksi, jos vaikka ykköstyttö äityisi juoksuun jo vähän laskettua aikaisemmin.....

                                                     *     *     *     *     *     *
Picture
Picture
                                                          Elmo kohtasi konekarhun

Toukokuun 17.  veimme Elmon tapaamaan Muoniossa vieraillutta konekarhua. Ennakko-odotukset olivat melko vähäiset, sillä Elmo on ollut pitkään lapsi ja hitaasti kypsyvä. Vaan yllätys ja riemu oli järetön, kun Elmo haukkui karhua suu vaahdossa, eikä häntä laskenut kertaakaan!!! Toki viisaasti piti etäisyyttä, joten lappua ei tullut, mutta meille Jarin kanssa tämä toi uutta uskoa siihen että Elmosta sittenkin mahtaa tulla hirvikoira!!

                                                     *     *     *     *     *     *
Picture
                                       Pystärinpenturiiviösöpöläinen


Elmo "miehistyi" oikein kerralla, sillä konekarhua edeltävänä päivänä, eli 15. ja 16. toukokuuta syntyivät Elmon ja Ahkun pennut.  Kaksi nakkua ja yksi uros.
Tänään kävimme niitä kylillä katsomassa, aivan maanmainioita ja pirteitä pakkauksia. Tässä ikävä kyllä huonolaatuisessa kännykkäkuvassa usrospenikka raatelee lipokastani ja oli siinä isovarvaskin kovilla. Ahku oli meillä kahteen otteeseen yötä lemmenlomalla ja jälleennäkemisen riemuakin oli, kyllä hieno Ahku-tyttö tunnisti meidät vielä.
Kauhea pentukuume tästä taas tuli. 
Picture
                                  Kuuran tyylinäyte hupihukkajorinasta


Aikaisempi blogi vuodatus.netissa on nyt siirretty tänne. Paljon ei sinne ehtinytkään päivittyä, mutta kauden päättäjäiskuvan siirrän sieltä kuiten. Luvassa on lähinnä jorinaa, mutta jotain asiaakin yritetään ujuttaa väliin.24.04.2010

Muutoksia....


Jos olenkin neljäviisi vuotta itse ollut hupihukkalaisten siperialaisten kantilta katsottuna lähinnä pelottava rankkuri joka "tulee sillä punaisella transitilla ja aina joku lähtee jonnekin, mutta minne…?”  niin taasen on noutaja käynyt myös Talvitaipaleen tarhalla. Bonza muutti pääsiäisenä Bronton  (ja Pepin)  kaveriksi Mönniin. Hanna ja Mikko viettivät miniloman meillä kyläilemässä, ensimmäinen valjakkoreissukin on heillä nyt plakkarissa ja kotiin lähdettiin nippu valjaita takakontissa. Ja reki on rakenteilla. Sinisen Kirjan ennustukset käyvät jälleen kerran toteen.........kjäh kjäh.......

Bronton vuosi sitten muutettua tallensin Hannan numeron kännykkääni "Bronto Hanna Mönni". Nyt kun sinne muutti Bonzakin, lukee kännyssäni Hannan pöyristykseksi "BB-Hanna"...... ja päätöksiä


Perinteiset jokakeväiset profiMusheripäättäjäiset pippaloitiin kuluneena viikonloppuna, tällä kertaa Majavaojalla. Hätäisimmät olivat paikalla perjantaina jo iltapäivästä saunaa lämmittämässä ja loistokeksintö  puinen vesipalju saatiin siten valumaan yli äyräidensä jo kuuden maissa. Normikokoisessa paljussa oli tilaa seitsemälle Musherittarelle,  ja heidän poistuttuaan - useiden tuntien kuluttua   - vettä jäi jäljelle vielä kolmen musherinkin juoda siellä yhdet kaljat,  sillä nyt oli jo kiire ruokapöytään.

Ruokaa oli tavan mukaan taas niin yltäkylläisesti ja kaiken sorttista, että neljänneskin olisi riittänyt hyvinkin. Runsauden paljoudesta johtuen lauantaina aamupäivällä siis jatkettiin syömistä, vaikkei edellisöisetkään olleet vielä ehtineet sulaa.

Rekikoiraporukan kokoontuessa on paikalla yleensä aina myös sippe tai pari, tällä kertaa kolme penikkaa ja pari jotain ihan muuta rotua, joskin loput noin 10 kpl eli tosi rekikoirat ja porokoira yöpyivät pihalla. Missä muussa porukassa huumori riittää niinkin pitkälle, että kun aamukolmen pintaan tarttis pää tyynyyn kallistaa, löytyy yhdestä lottovoittajien huoneesta siltä kohtaa sievä kerä pentukoirankakkaa.

Siis; kausi on lopussa ja on kevät! Toinen kuulemani varma kevään merkki on jokerit ja hifki kesälomilla ja tepsi finaalissa. Tätä kirjoittaessa lopputulos on vielä avoin, teoriassa. Mutta kyllä hämäläisille voi hävitäkin, jos aivan pakko jollekin, ne on sentään aika sympaattisia. Eikä lappilaisetkaan voi suuttua, onhan koutsi pohjosemmasta.

Kukaan ei onneksi heilunut kameran kanssa, heilumista saattoi toki hieman esiintyä. Kännykkäaikana salakuvailu on kuiten melko helppoa. Tästä johtuu, että ainoa julkaisukelpoinen kuva on tässä:
 
Picture

                  " Günther"