Picture
                                  Kuuran tyylinäyte hupihukkajorinasta


Aikaisempi blogi vuodatus.netissa on nyt siirretty tänne. Paljon ei sinne ehtinytkään päivittyä, mutta kauden päättäjäiskuvan siirrän sieltä kuiten. Luvassa on lähinnä jorinaa, mutta jotain asiaakin yritetään ujuttaa väliin.24.04.2010

Muutoksia....


Jos olenkin neljäviisi vuotta itse ollut hupihukkalaisten siperialaisten kantilta katsottuna lähinnä pelottava rankkuri joka "tulee sillä punaisella transitilla ja aina joku lähtee jonnekin, mutta minne…?”  niin taasen on noutaja käynyt myös Talvitaipaleen tarhalla. Bonza muutti pääsiäisenä Bronton  (ja Pepin)  kaveriksi Mönniin. Hanna ja Mikko viettivät miniloman meillä kyläilemässä, ensimmäinen valjakkoreissukin on heillä nyt plakkarissa ja kotiin lähdettiin nippu valjaita takakontissa. Ja reki on rakenteilla. Sinisen Kirjan ennustukset käyvät jälleen kerran toteen.........kjäh kjäh.......

Bronton vuosi sitten muutettua tallensin Hannan numeron kännykkääni "Bronto Hanna Mönni". Nyt kun sinne muutti Bonzakin, lukee kännyssäni Hannan pöyristykseksi "BB-Hanna"...... ja päätöksiä


Perinteiset jokakeväiset profiMusheripäättäjäiset pippaloitiin kuluneena viikonloppuna, tällä kertaa Majavaojalla. Hätäisimmät olivat paikalla perjantaina jo iltapäivästä saunaa lämmittämässä ja loistokeksintö  puinen vesipalju saatiin siten valumaan yli äyräidensä jo kuuden maissa. Normikokoisessa paljussa oli tilaa seitsemälle Musherittarelle,  ja heidän poistuttuaan - useiden tuntien kuluttua   - vettä jäi jäljelle vielä kolmen musherinkin juoda siellä yhdet kaljat,  sillä nyt oli jo kiire ruokapöytään.

Ruokaa oli tavan mukaan taas niin yltäkylläisesti ja kaiken sorttista, että neljänneskin olisi riittänyt hyvinkin. Runsauden paljoudesta johtuen lauantaina aamupäivällä siis jatkettiin syömistä, vaikkei edellisöisetkään olleet vielä ehtineet sulaa.

Rekikoiraporukan kokoontuessa on paikalla yleensä aina myös sippe tai pari, tällä kertaa kolme penikkaa ja pari jotain ihan muuta rotua, joskin loput noin 10 kpl eli tosi rekikoirat ja porokoira yöpyivät pihalla. Missä muussa porukassa huumori riittää niinkin pitkälle, että kun aamukolmen pintaan tarttis pää tyynyyn kallistaa, löytyy yhdestä lottovoittajien huoneesta siltä kohtaa sievä kerä pentukoirankakkaa.

Siis; kausi on lopussa ja on kevät! Toinen kuulemani varma kevään merkki on jokerit ja hifki kesälomilla ja tepsi finaalissa. Tätä kirjoittaessa lopputulos on vielä avoin, teoriassa. Mutta kyllä hämäläisille voi hävitäkin, jos aivan pakko jollekin, ne on sentään aika sympaattisia. Eikä lappilaisetkaan voi suuttua, onhan koutsi pohjosemmasta.

Kukaan ei onneksi heilunut kameran kanssa, heilumista saattoi toki hieman esiintyä. Kännykkäaikana salakuvailu on kuiten melko helppoa. Tästä johtuu, että ainoa julkaisukelpoinen kuva on tässä:
 
Picture

                  " Günther"
Leave a Reply.